Bli kulturarrangör

Vill du nå en ny och bredare publik och samtidigt bidra till ett öppnare och mer inkluderande Sverige? Genom Kulturkompis kan kulturarrangörer som till exempel teatrar, operahus, dansscener, museum och gallerier nå ut till fler. Samtidigt bidrar ni till att fler får ta del av och upptäcker det rika kulturlivet i Sverige och lär känna varandra, trots olika bakgrund och erfarenheter..

Som ansluten kulturarrangör i Kulturkompis bidrar ni med ett begränsat antal fribiljetter till kulturkompisgrupper om fyra personer varav två är nya i Sverige. De upplever kultur tillsammans och pratar sedan om det de har varit med om under ett eftersnack på svenska. På så sätt lär de känna varandra och de personer som är nya i Sverige lär sig språket snabbare.

”Vi vill bredda vår publik på alla sätt, i fråga om kön, ålder, bakgrund, kultur, språk, land mm. Vi visar filmer från många delar av världen, det är en av tankarna med Folkets Bio – och då vill vi också att publiken ska spegla detta”
Folkets Bio om varför de deltar i Kulturkompis


Vad gör vi som kulturarrangörer?

Det är enkelt att delta i Kulturkompis som kulturarrangör.

Berätta på er hemsida att ni är med i Kulturkompis och ge information om hur kulturkompisgrupper ska boka biljetter. Vi länkar direkt till informationen från Kulturkompis.

De flesta kulturarrangörer använder sig av manuell bokning, vilket innebär att gruppledaren för en Kulturkompisgrupp bokar biljetter direkt i er kassa, per telefon eller mail. De anger då att de är Kulturkompisar. När de hämtar ut biljetterna måste alla deltagare visa upp sitt Kulturkompiskort. Ni kan också välja att skapa en särskild kampanjkod för Kulturkompis så att de kan boka i ert digitala system. Men de ska ändå visa upp sitt Kulturkompiskort när de kommer till er. Koden delas i sådant fall enbart med gruppledaren som har ansvaret för att boka biljetter.

De flesta kulturkompisgrupper har fyra träffar och deltar i tre kulturupplevelser.

Anmäl ert intresse för att bli Kulturkompisarrangör till kulturkompis@bilda.nu så kontaktar vi er inom kort.