Växjö teaterförening

Växjö Teaterförening är en del av Riksteatern.Vi är en ideell förening och vårt mål är att arrangera levande, kvalitativ scenkonst på ett lättillgängligt sätt -scenkonst för alla.


Så här bokar ni

Boka biljetter till de utvalda föreställningarna genom att maila amanda.lindlof@bilda.nu
  • Adress
  • Västergatan 22

Om Växjö teaterförening

Växjö Teaterförening är en av cirka 230 lokala teaterföreningar som finns i landet. Till största delen bedrivs ett ideellt arbete för att ge Dig bred och spännande scenkonst i Växjö kommun.

Föreställningar som erbjuds kulturkompisar våren-19:

6/4 kl. 15.00 Don Quijote Växjö Teater

Orättvisan i världen gör riddaren Don Quijote galen. Han lämnar sitt hem för att strida för de svaga och förtryckta. Rustad med ett omutligt rättvisepatos slåss han mot skuggor och sina egna fantasier längs vägarna. Betjänten Sancho Panza är bara fokuserad på belöningen; att få äga en stor ö där han ska bli kung. Den hederlige riddaren och den girige egoisten ger sig ut på ett äventyr i jakt efter ära, rikedom och kärlek. En rolig och dråplig familjeföreställning för arabisktalande barn från 6 år och svensktalande barn från 10 år. Spelas på arabiska och textas till svenska.

17/3 kl. 19.00 Nationalparken, Växjö Teater

Gänget som skapade och medverkade i succéshowen Fäboland är tillbaka med en ny musikfylld föreställning! Följ med in i de djupa skogarna, in i byalagsgubbarnas, skogsmaskinernas och de mjuka mossbäddarnas land. Här hörs berättelser om mormorstallar, dragspel och motorsågar; om kaffekorgar och landskapsdjur; om gröna vågen, innerstadsfolk som möter skog i svindyra funktionskläder och om de som bodde här förr. Och gammelskogen får agera metafor för mångfald: en hyllning till tusentals sätt att leva. Välkommen till Nationalparken!