Uppsala stadsteater

Scenkonst

Så här bokar ni

Boka platserna genom att maila din förfrågan till bokabiljett@uppsalastadsteater.se och märk till mail med Kulturkompis. Skriv vilken föreställning gruppen vill gå på, vilket datum, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen och svarat på ditt e-postmeddelande. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mailat till bokabiljett@uppsalastadsteater.se. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala stadsteaters biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompis-kort senast en vecka efter reservation. https://uppsalastadsteater.se/ditt-besok/biljetter/kulturkompis/


OBS! Just nu är samarbetet med Uppsala Stadsteater kraftigt begränsat i och med pandemin. Vi arbetar med att öppna för att Kulturkompis ska kunna få fribiljetter till provföreställningar under hösten 2021. Fråga din kontakt på Bilda om det är intressant! OBS!

  • Adress
  • Kungsgatan 53

Om Uppsala stadsteater

VÅRA SCENER

Idag ges årligen omkring 18 egna produktioner på teaterns fyra scener, plus svenska och internationella gästspel inom teater, dans och performance. Stora scenen har plats för ca 530 åskådare, lilla scenen ca 140, Ettan (källarscenen) ca 100 och vår minsta scen Intiman ca 60 personer. På Intiman är publiken placerad runt kafébord och får ett extra nära möte med skådespelarna samtidigt som mat och dryck kan serveras i samband med föreställningarna.


HÄR OCH NU

Omkring 50 skådespelare, inklusive en fast ensemble med 12 medlemmar, arbetar vid teatern tillsammans med ytterligare lika många medarbetare inom administration, teknik, mask, kostym, scenografitillverkning och produktion. En strid ström av frilansar och nya konstnärer bidrar med ett ständigt inflöde av nya idéer. Teatern har en lång rad internationella samarbeten bakom sig, vilket stämmer väl med vår föresats att vara en lokal scen med internationell utblick. Lika viktigt är att erbjuda kultur tillgänglig för alla – barn och unga ska ha samma rätt till hög konstnärlig kvalitet som vuxna.


*Ur Tid med teater av Christer Åberg, 2001