Stadsbiblioteket Gävle

Biblioteket är en plats som är öppen för alla och du är välkommen hit precis som du är! Det är också en plats som ger dig verktyg till läslust, ett aktivt medborgarskap och visar dig nya vägar till kunskap. Biblioteket är en demokratisk och inspirerande plats som ger dig kraft och mod att växa som människa.

Så här bokar ni

Alla våra evenemang är gratis! Det går inte att boka plats, utan först till kvarn gäller. Varmt välkommen!

  • Adress
  • Slottstorget 1 80250 GÄVLE

Om Stadsbiblioteket Gävle

Stadsbiblioteket i Gävle är kommunens största bibliotek och har ungefär 400 000 besökare varje år. Vi har öppet alla dagar i veckan året runt. I Gävle finns också åtta närbibliotek i Andersberg, Bergby, Bomhus, Forsbacka, Hedesunda, Hille, Sätra och Valbo.

Förutom att låna böcker, film och mycket mera på biblioteken finns en mängd olika aktiviteter och evenemang, allt ifrån sagostunder för barn, till författarsamtal, musikframträdanden, utställningar och digital förstahjälpen. Vi värnar om mångfald och vårt mål är att erbjuda alla former av kulturupplevelser till alla människor som befinner sig i Gävle med omnejd. Våra evenemang är alltid gratis och öppna för alla. För att ta del av alla våra program kan du antingen hämta vårt programblad på något av våra bibliotek, eller gå in på gavle.se.

På bibliotekets Röda scen framträder bland annat etablerade författare och forskare i samtals- eller föreläsningsform. Evenemangen på Röda scenen behandlar varierande ämnen, och är mycket uppskattade av besökarna.

Stadsbibliotekets Blå Scenen erbjuder gävleborna flera olika typer av kulturframträdanden. Det är också är en scen där vem som helst med anknytning till Gävle kan uppträda. Spelar du musik? Har du ett band eller uppträder du solo? Har du skrivit en bok du vill berätta om, själv eller med samtalsledare? Vill du uppträda med dans eller läsa egna dikter? Vill du prata om skådespeleri eller konst? Kom till Blå Scenen! Vi står för scenen, ljudet, ljuset och marknadsföringen, Du/Ni står för framträdandet och, om ni vill, bjuder in dina/era vänner.

På Blå scenen har vi har haft allt från dödsmetall, blues och Dan Anderssontolkningar till poesiläsning, barnboksprat och skräcktema. Vi har också pratat om allt från drakar till hur det är att leva i Sverige/komma till Sverige som båtflykting. Vi har haft komiker och forskare på scenen. Vi har helt enkelt en scen som är öppen för alla!

Välkommen till Gävle bibliotek!