Nordiska Kammarorkestern

Nordiska Kammarorkestern, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten.

Kolla på hemsidan för att se vilka konserter som finns. Inte alla konserter är tillgängliga för Kulturkompis, kontakta kontaktpersonen (se nedan) för att få reda på vilka konserter som är tillgängliga.

Så här bokar ni

Skicka mail och få information om tillgängliga konserter och bokning till:

carin.sjodin@teatervasternorrland.se

Hämta ut biljetterna på Entré Sundsvall.

  • Adress
  • Universitetsallén 24 Sundsvall

Om Nordiska Kammarorkestern

Nordiska Kammarorkestern bildades 1990 och består i dag av 35 musiker. Förutom symfonikonserter i abonnemangsserien har Nordiska Kammarorkestern en varierad verksamhet som inkluderar projekt inom området barn och unga, samtida musik och uruppföranden, pedagogisk verksamhet, kammarmusik och konserter med populära artister.

Orkestern uppträder på en rad platser, de flesta naturligt nog i Sundsvall – hemmascenen – och Västernorrland, men verksamheten omfattar också nationella och internationella uppdrag och turnéer. Orkestern gör även regelbundet skivinspelningar. Konstnärlig ledare är Elisabet Ljungar och Eva Ollikainen är sedan 2018 orkesterns chefdirigent.

Inom orkestern finns även två mindre ensembler, Nordiska Kammarensemblen och Nordiska Blåsarkvintetten.

Med besättningen stråkkvintett, blåskvintett och piano kan Kammarensemblen beskrivas som en delbar rysk docka med många variationsmöjligheter. Gruppen framträder, förutom på alla upptänkliga platser i Västernorrland, även nationellt och internationellt.

Nordiska Blåsarkvintetten har konserterat i Sverige, Kina, Polen, Storbritannien, Tyskland, Norge och Finland, gjort skivinspelningar och uruppfört ett stort antal verk för blåsarkvintett. Kvintetten är känd för sina nyskapande produktioner för barn och unga.