Musik i Uppland

Stiftelsen Musik i Uppland är en länsmusikorganisation med Region Uppsala som huvudman. Vår verksamhetsidé är att ge invånare i Uppsala län musikupplevelser med levande musik av högsta kvalitet. Det gör vi med anställda musiker och ett stort antal frilansande grupper och musiker. I Uppsala Konsert & Kongress har vi bland annat två konsertserier, Orkesterserien och Kammarmusikserien.

Så här bokar ni

Se på hemsidan vilka arrangemang som erbjuder biljetter till Kulturkompisar.

Kontakta Uppsala Konsert & Kongress för att boka plats på tel. 018-727 90 00 eller e-post biljettkassa@ukk.se.

Just nu avvaktar UKK med aktiviteter på grund av pandemin. I och med lättade restriktioner hoppas de att kunna öppna upp för Kulturkompisar igen under oktober 2021.

Om Musik i Uppland

Hundratals konserter varje år

Musik i Uppland producerar hundratals konserter varje år. I Uppsala arrangerar vi en orkesterserie och konserter med kammarmusik och jazz, samt skolkonserter och musiktävlingen Imagine.

Många av konserterna är förlagda i Uppsala Konsert & Kongress där vi också är hyresgäster. I länet i övrigt ligger tyngdpunkten på den s.k. Konsertkarusellen, som är ett projekt med turnerande konserter. Dessa arrangeras av olika lokala föreningar.

Mycket av vår verksamhet vänder sig direkt till barn och ungdomar med allt från konsertproduktioner, workshops och studiebesök. Våra ensembler besöker också regelbundet platser inom vård och omsorg för konserter.

Musik i Uppland stödjer och samarbetar med musikföreningar och andra institutioner i olika projekt och samarrangemang

Våra ensembler är:

  • Uppsala Kammarorkester

• Uppsala Kammarsolister (stråkkvintett)

• Linnékvintetten (brasskvintett)

• Trio X (jazztrio)