Koordinaten Oxelösund

Allaktivitetshuset Koordinaten ligger mitt på torget i Oxelösund. Här hittar du Kommuncenter, bibliotek, gallerier, eventsal, turistbyrå, fritidsgård och café. Här spelas barnteater, vi arrangerar konserter och musikkvällar, föreläsningar, evenemang för ungdomar och barn, lovaktiviteter, konstutställningar, seniorcafé och mycket mer. Välkommen till en samlingsplats nära dig!


Under hösten kan Kulturkompis grupper få biljetter till föreställningarna här bredvid. Föreställningarna äger rum i Eventsalen.


Så här bokar ni

Bokning av biljetter görs genom att kontakta Marie Anstadius: marie.anstadius@oxelosund.se. Koordinatens konserter blir ofta snabbt utsålda så var gärna ute i god tid!

  • Adress
  • Järntorget 7, 61381 Oxelösund

Om Koordinaten Oxelösund

Ett Dockhem - Lördag 21 september 17.00

Scenkonst Sörmland spelade Ett dockhem, av Henrik Ibsen, för fulla hus i Teaterladan vid Nynäs slott i Tystberga under sommaren 2019. Både recensenter och publiken hyllade föreställningen. Nu åker föreställningen ut på turné. I denna ständigt aktuella pjäs, från 1879, får vi följa Nora, en ung kvinna som bär på en hemlighet. En hemlighet som ska komma att påverka långt mer än hon kunnat ana.

Här finns mer information: https://www.visitoxelosund.se/sv/285951/Ett-Dockhem/

Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye - Torsdag 3 oktober 19.00

Sveriges egen jiddischdrottning, Louisa Lyne, blåser nytt liv i en tradition vars vackra sång och poesi länge legat gömd. Med förtrollande känsla bjuds vi med på en stämningsfull resa genom gammalt och nytt, mörker och sorg, lust och livsglädje.

Här finns mer information: https://www.visitoxelosund.se/sv/285845/Louisa-Lyne-di-Yiddishe-Kapelye/

Spöket i köket - Tisdag 15 oktober 19.00

Spöket i Köket är tillbaka i Oxelösund! Bandet har under de senaste åren utmärkt sig som en ny folkmusikalisk urkraft på den skandinaviska musikscenen. Ett svenskt/danskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential! Hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar. Lika väl hångelballader som umpa-bumpa.

Här finns mer information: https://www.visitoxelosund.se/sv/285854/Spoket-i-koket/

"Fröken" med Västanå Teater - Måndag 11 november 19.00

Västanå Teater presenterar ”Fröken”, en berättelse i ord och ton ur Sara Lidmans "Hjortronlandet" med Magdalena Eriksson och Alva Granström, två unga folkmusiker som tagit upp berättandet som levande och självklar del i sitt musicerande konstnärsskap.

Här finns mer information: https://www.visitoxelosund.se/sv/285863/Froken/

Amanda Ginsburg - Måndag 25 november 19.00

Årets grammis-vinnare i kategorin Årets Jazz, Amanda Ginsburg, har spelat över hela landet inför utsålda hus och får fantastiska recensioner. Hennes röst liknas av somliga som ”en ung Monica Zetterlund med en nypa av Veronica Maggio".

Här finns mer information: https://www.visitoxelosund.se/sv/285865/Amanda-Ginsburg/