DiscoverUppsala

Vi arbetar med kulturturism och erbjuder lärorika guidade turer om Uppsalas kultur och historia, samt museibesök, föredrag och kreativa workshops. Med oss kan man boka både privat guidning och gå på reguljära öppna sommarvisningar.

Så här bokar ni

Kulturkompisar är, under sommaren 2019, välkomna att boka 4 fribiljetter till följande tematiska stadsvandringar:

- Uppsalas historiska kvarter - 15 juni kl 14.00.

- Kvinnohistorisk vandring - 14 juli kl 14.00.

- Runstenar berättar - 17 augusti kl 14.00.

Mejla till info@discoveruppsala.se och berätta att ni vill komma. Spara bekräftelse som ni får via mejl. Bekräfta era platser genom att visa Kulturkompispasset till guiden.

Först till kvarn!


Om DiscoverUppsala

Under sommaren anordnar vi reguljära tematiska stadsvandringar. Följ med på en intressant vandring och lär dig mer om Uppsalas historia, Sveriges regenter, världskända vetenskapsmän, stadens kultur, konst, studentliv, kvinnohistoria och mycket annat beroende på vandringens tema.

Alla våra guider är auktoriserade Uppsalaguider och har utöver det även andra kompetenser inom olika områden som litteratur- eller konstvetenskap, arkeologi, historia eller språk.

Stadsvandringar kan kombineras med transport, mat och dryck, övernattning, besök till museer och utställningar, samt teater- och konsertbiljetter.

Varmt välkomna att uppleva Uppsalas kulturhistoriska miljöer!