DiscoverUppsala

Vi arbetar med kulturturism och erbjuder lärorika guidade turer om Uppsalas kultur och historia, samt museibesök, föredrag och kreativa workshops. Med oss kan man boka både privat guidning och gå på reguljära öppna sommarvisningar.

Så här bokar ni

DiscoverUppsalas aktiviteter har tagit paus för pandemin. Om ni är speciellt intresserade av ett arrangemang hos dem så kan er kontakt hos Bilda höra sig för och se om det går att ordna.

Om DiscoverUppsala

Under sommaren anordnar vi reguljära tematiska stadsvandringar. Följ med på en intressant vandring och lär dig mer om Uppsalas historia, Sveriges regenter, världskända vetenskapsmän, stadens kultur, konst, studentliv, kvinnohistoria och mycket annat beroende på vandringens tema.

Alla våra guider är auktoriserade Uppsalaguider och har utöver det även andra kompetenser inom olika områden som litteratur- eller konstvetenskap, arkeologi, historia eller språk.

Stadsvandringar kan kombineras med transport, mat och dryck, övernattning, besök till museer och utställningar, samt teater- och konsertbiljetter.

Varmt välkomna att uppleva Uppsalas kulturhistoriska miljöer!