Disagården

På friluftsmuseet Disagården i Gamla Uppsala får du som besökare en inblick i hur människor levde på den uppländska landsbygden under 1800-talets senare del. Här kan du dofta på mynta i trädgården och lägga handen på solvarmt timmer. I hagarna hittar du linderödssvin och roslagsfår och på fägården pickar hedemorahöns.

Så här bokar ni

Disagården har öppet för besökare från 1:a juni till 31:a augusti.

Disagården har fri entré. Visa ditt Kulturkompiskort och få gratis kaffe eller te i vårt sommarcafé som är öppet under programdagarna.

  • Adress
  • Ärnavägen, Gamla Uppsala

Om Disagården

Varje söndag under juni–augusti kan du som besökare ta del av olika programaktivitet på Disagården. Följ med på spännande vandringar för både barn och vuxna med olika teman och hör om arbetsförhållanden, sociala skillnader, kärlek, folkmedicin och folktro.

Midsommarfirande, slåtter, byggnadsvård, slöjd, ullkardning, smörkärning, yoga och gammaldans är några av de programaktiviteter som erbjuds under sommaren. Under programdagarna är sommarcaféet öppet. Disagården ligger i Gamla Uppsala som har fler spännande besöksmål för dig som vill göra en heldagsutflykt.