DansPlats Skog

DansPlats Skog är Gävleborgs första scen och produktionsplats för professionell dans. Scenen drivs av den ideella föreningen PHIDR och ligger i Stråtjära, Söderhamns kommun. DansPlats Skog har haft verksamhet i tre års tid och visar offentliga föreställningar, bedriver residens, anordnar workshops, mentorsprojekt, föreläsningar mm mm.

PHIDR arbetar för att kunna erbjuda kostnadsfria evenemang och DansPlats Skog är en plats där man som publik kan möta ny scenkonst, träffa dansarna/aktörerna efter föreställningen för ett samtal med hembakat fika!


Så här bokar ni

När du ska boka en biljett hos oss på DansPlats Skog kan det ske på olika sätt beroende på evenemang. (E-post, extern länk, via sociala medier osv). Det står alltid utskrivet i evenemanget vi arrangerar och det går alltid att höra av sig till oss via e-post eller sociala medier med sina funderingar.

Mejladressen till oss är: dansplatsskog@gmail.com


  • Adress
  • Kallbäcksvägen 25 82029 Stråtjära Söderhamns Kommun

Om DansPlats Skog

Den ideella föreningen PHIDR bygger och etablerar Gävleborgs första scen -DansPlats Skog- för professionell dans i Skog, Söderhamns Kommun.

Scenrummet är utformat utefter dansens behov både som arbetsplats och scen. Dansplatsen gör det möjligt för danskonstnärer att arbeta i regionen, öppnar upp för residens verksamhet, tillgängliggör dansen som konstform och utvecklar landsbygden.

PHIDR tycker inte platsen du bor på ska vara avgörande i vilka former du kan uppleva kultur och i det här fallet dans.

DansPlats Skog erbjuder residens till danskonstnärer, dvs en arbetsplats där de kan skapa ny scenkonst. Som publik kan du komma och se när processen arbetas fram, dörrarna till dansscenen är alltid öppna.

Varje månad händer det något på scenen, det visas ofta föreställningar, i bland i samband med en residens och ett återkommande evenemang är- Dansfestivalen. Under festivalen erbjuds öppna dansworkshops, offentliga föreställningar mm.

DansPlats Skog samarbetar med Shake it Collaborations genom residens projektet SKOG-STAD. Där har internationella danskonstnärer möjlighet att arbeta en vecka i Stråtjära (dvs i skogen) och en vecka i staden (dvs i Stockholm). En annan satsning som föreningen gör kallas mentorsprojektet, där får unga nyexaminerade dansare som är bosatta i Gävleborgs län möjlighet att arbeta som dansare. Tanken är att skapa arbetstillfällen både för dansarna och en koreograf- meningen är att det skall produceras ny danskonst i regionen som sedan tar sig ut på turnè i länet.

DansPlats Skog drivs av danskrigare! PHIDR stöds av Kulturrådet, Kultur Gävleborg, Söderhamns kommun mfl.