Dalarnas Museum

Dalarnas museum verkar i hela länet med allt från inventeringar, rådgivningar och utredningar inom de arkeologiska och bebyggelsehistoriska områdena till att genomföra utställningar, visningar av intressanta platser och bebyggelser, hålla föreläsningar, vandringar och mycket mer.

Museet och utställningarna i Falun kommer hållas stängda till större delen under perioden 1 okt 2019 till dec 2020, med undantag för sommarmånaderna.

Håll koll på hemsidan och facebook för att se vilka öppettider som gäller.

Så här bokar ni

Gratis inträde, men håll koll på hemsidan och Facebook vilka öppettider som gäller.

  • Adress
  • Stigaregatan 2-4 Falun

Om Dalarnas Museum

Dalarnas museum är länsmuseum i Dalarna, beläget i Falun. Vi samlar, vårdar, undersöker samt visar kulturhistoriska föremål och berättelser om hur människor i Dalarna levt, bott, nyttjat och rört sig i vårt landskap. Från forntid till nutid.

Vi vill bidra till kunskap om och känsla för det förflutna, som gör skillnad för människor i nuet. Ett besök i Dalarnas museums utställningar kan öka förståelsen för den spänning och dynamik som råder mellan landskapets olika områden. Här finns Sveriges mest traditionsbundna och mest industrialiserade områden sida vid sida. Här finns historia och nutid och här kan vi skapa en framtid för kultur i Dalarna. Låt oss göra det tillsammans!


Välkommen!